EtalagebenenETALAGEBENEN

Etalagebenen (Claudicatio Intermittens) is een veel voorkomend probleem welke vooral (ex) rokers treft. Als gevolg van vernauwing in de bloedvaten, stroomt er te weinig bloed naar de spieren die gedurende inspanning juist extra bloed nodig hebben voor o.a. voedingstoffen en zuurstof.

Omdat de pijn behoorlijk heftig kan zijn, kan men niet anders dan even te stoppen.Vaak staat men even voor een etalage stil zodat anderen niet zien, dat er iets aan de hand is. Het is echter belangrijk om in beweging te blijven en de conditie en loopafstand weer te vergroten. Rust roest en te weinig bewegen zal de problematiek verergeren. Door looptraining te volgen, kunt u de loopafstand weer vergroten.

Wat kan de fysiotherapeut voor u doen ?

Hij kan een oefenschema voor u opstellen, om uw conditie weer te verbeteren. In onze praktijk kunnen wij op onze loopband training geven.
De loopsnelheid is nauwkeurig in te stellen, daarnaast kunnen we eventueel ook nog een stijgingspercentage instellen en de looptraining dus aanpassen aan uw woonomgeving.

Onze praktijk is aangesloten bij het NetwerkLoopTherapie Parkstad. Naast vaatchirurgen, nursepractioners, wordt hier samengewerkt met wetenschappers van de universiteit van Maastricht.